Gå til hovedindhold

Hvordan tackler vi mors aggressive adfærd

Spørgsmål

Jeg skriver vedrørende min mor på 60 år. Hun har haft sclerose, siden hun var i 20'erne. Fysisk er der ikke noget at mærke på hende (hun er meget god til at skjule evt. problemer som nedsat kraft i armene og balanceproblematikker). Hun har arbejdet som folkeskole lærer i bl.a. dansk, men blev pensioneret for 2-3 år siden, da hun bl.a. ikke kunne skelne børnene fra hinanden. Det der fylder meget lige nu, er hendes irrationelle vrede mod min far og mig. Hun isolere sig i hjemmet, og der forpester hun min fars dagligdag. Hun mener virkeligt ikke, at det er hende der er noget galt med - og derfor behøver hun heller ingen behandling - men os der konspirere imod hende.

Jeg aner ikke, hvad vi skal gøre. Min far har prøvet alt, men intet hjælper. At italesætte problemerne overfor hende er som at smide benzin på bålet. Et eller andet sted tænker jeg, at min far burde forlade hende, og at hun så må passe sig selv. Min far ønsker sig af mig, at jeg "lægger mig fladt ned og tager imod", men jeg tror ikke på, at det løser noget i det lange løb. Hun vil ikke have medicin, hun vil ikke gå til psykolog. Hvad skal vi gøre? Er det hendes sygdom? Vil situationen ikke bare bliver værre som tiden går, når hun jo ikke vil behandles?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang