Gå til hovedindhold

Hvorfor ikke Tysabri fra starten

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 57 år, der har attakvis sclerose og blev diagnosticeret i 2001. Min 27-årige søn har netop fået konstateret sclerose - enten attakvis eller primær progressiv med overlejrede attakker, efter at man har udelukket andre sygdomme. Han har gangataksi betinget af isoleret bagstrengsaffektion. MR-scanning viser intet unormalt. Rygmarvsprøve med oligoklonale bånd. SSEP viser svær central affektion forenelig med demyeliniserende lidelse. MEP og VEP viser intet unormalt. Han er nu blevet tilbudt behandling med Aubagio og evt. gangpille.

Jeg undrer mig over, at man ikke straks tilbyder 2. valgs medicin f.eks Tysabri, som jeg har forstået måske kan hjælpe på permanente skader. Neurologen siger til min søn, at Tysabri kan man dø af, men jeg har hørt, at man kan teste, om patienten kan tåle Tysabri. Neurologen siger til min søn, at der ikke er noget at gøre, da tilstanden nu har været uændret i 2 år, men at han skal vænne sig til de symptomer, han har, da han skal leve med dem de næste 50 år. Når jeg læser om de forskellige symptombehandlinger, forstår jeg ikke, at man tilbyder Aubagio. Jeg vil meget gerne høre din mening. 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang