Gå til hovedindhold

Hvorfor tidlig medicinsk behandling

Spørgsmål
Jeg har været diagnosticeret siden 2001, er 42 år og har endnu ikke været i nogen forebyggende behandling - fordi jeg har sagt nej til det. Jeg har haft fire attakker, alle føleforstyrrelser som alle mere eller mindre er forsvundet igen. Det eneste mærkbare der er tilbage er lidt snurren i tre fingre - fra det sidste attak - hvor jeg ikke fik akut binyrebarkbehandling, fordi de troede det var et såkaldt pseudoattak.

Jeg kan stadigvæk ikke se fordelen for mig i at komme i forebyggende behandling, eftersom en sådan behandling jo ikke nedsætter eftervirkninger af attakket i betydelig grad - cirka 30 % har jeg forstået.
Men nu er jeg tiltagende kommet i tvivl, om jeg vælger det rigtige ved at blive ved med at sige nej. Lægerne kan til dels forstå min beslutning, men anbefaler mig alligevel at komme i forebyggende behandling ud fra en generel statistisk betragtning, hvilket ærlig talt irritererer mig, idet statistik har med gennemsnit i store befolkningsgrupper at gøre og ikke med konkrete tilfælde at gøre.

Hvad vil I råde mig til?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang