Gå til hovedindhold

Hvornår virker en behandling

Spørgsmål

Min 18-årige søn har lige fået diagnosen attakvis multipel sclerose, og den 7. maj begyndte han på Aubagio. Lægen skønnede, at min søn har haft sygdommen siden 12-13 års alderen, grundet antallet af plaks der kunne ses på MR-skanningen. Den 19. maj begyndte et attak i venstre fod (føleforstyrrelser). Forud for dette attak begyndte et attak (føleforstyrrelser) den 2. maj under brystet og på ryggen i venstre side. Dette attak er der endnu samtidig med det nye under venstre fod. I februar i år havde min søn føleforstyrrelser i nedre højre ben i en måneds tid, og primo april fik han synsnervebetændelse, hvorved hans MS blev opdaget.

Jeg ringede til sclerosesygeplejersken den 23. maj og fortalte om attakket under foden, og hun skønner ikke, at der skal gøres noget i forhold til dette - hverken behandling (binyrebarkhormon) eller anden medicin. Hun sagde, at de gerne ser, at der går 1/2 år inden skift af medicin. Jeg er naturligvis bekymret over antallet af attaks (4 på 4 måneder), og jeg er faktisk uforstående overfor, hvorfor man fastholder 1. valgsmedicin, når han samtidig får attakker og muligvis har haft sygdommen i 5-6 år. Plejer man at se virkningen af medicinen an i 1/2 år? Jeg overvejer en second opinion - hvordan foregår dette i praksis?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang