Gå til hovedindhold

Hyppige fibersprængninger

Spørgsmål

Jeg er ikke fysisk begrænset/handicappet af sygdommen, men har måttet opgive af løbe siden jeg fik diagnosen/startede på medicin i 2012. Forsøgte mig gang på gang frem til 2017 med at træne mig op til korte løbeture, men fik fibersprængninger gang på gang - og har kun motioneret med gåture og sjældne cykelture siden - selv om jeg savner at løbe.

I 2016 var jeg så optimistisk at håbe, at skift fra Rebif til Aubagio måske kunne gøre, at jeg kunne komme til at løbe igen i den tro, at det var medicinen, der havde ødelagt mine muskler. Den kære overlæge kiggede op over brillekanten og sagde tørt og bestemt “det er ikke medicinen men sygdommen, der gør det”, og han fik desværre ret. 

I et “genialt” øjeblik var jeg så fiffi for nogle uger siden og købe en download-pakke med kostprogram og “hjemmetræning for begyndere” fra Henrik Duer, i håbet om at smide et par tiltrængte kilo. Og i dag skulle så være dagen, hvor jeg skulle afprøve de første øvelser. Første opgave var 30 sekunder step på nederste trappetrin og 30 sekunders planke, let opgave lige til at gå til tænkte optimisten. Jeg nåede 15 sekunder før det sagde smak i læggen med træk op i baglåret. Jeg er ellers i ok grundform - går lange ture i højt tempo (4-7 km med gennemsnitstid op 8.30-9.30 pr. minut alt efter årstid).

Hvad er sammenhængen mellem sclerose og fibersprængninger? Er det nedsat smidighed eller fejlsignaler til musklerne? Hvad er der af gode råd for at undgå det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang