Gå til hovedindhold

Indefrosne feriepenge

Spørgsmål

Jeg er ansat i et fleksjob på tyvende år. Det er altså efter den gamle ordning med de vilkår, der var før 2013. Derfor undrer det mig, at jeg ikke får udbetalt de indefrosne feriepenge. Er dette korrekt?

Svar

Siden 1.9.2019 blev alle lønmodtageres feriepenge indefrosset. Årsagen var overgang til et nyt feriesystem gældende fra 1.9.2020. I overgangen til det nye år var det derfor nødvendigt at ”fryse” feriepengene inde, så lønmodtagerne ikke skulle have udbetalt ”dobbeltferie”. Det var den politiske beslutning, og pengene blev placeret i Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler. Arbejdsgiverne havde frist til 31.12.2020 med indbetaling af feriepengene for deres medarbejdere. Den oprindelige plan var så, at lønmodtagerne først kunne få udbetalt feriepengene, når de forlod arbejdsmarkedet.

Det er en meget kort forhistorie.

Som jeg forstår det er du også lønmodtager, og det ændrede feriesystem gælder derfor også for dig. Nu har man så politisk besluttet, at tre af de fem ugers feriepenge, som er indefrosset, kan udbetales før tid. Skulle arbejdsgiveren ikke have indbetalt beløbet beregnes et ca. beløb.

Hvor meget du har stående, skulle gerne fremgå på Borger.dk.