Gå til hovedindhold

Indkomst ved siden af førtidspension

Spørgsmål

Jeg er førtidspensionist - er under den gamle ordning - og vil gerne vide, hvad jeg må tjene ved siden af pensionen. Jeg får den højeste på grund af sklerosen og slidgigt. Jeg har skrevet en bog, som forhåbentlig kommer ud inden så længe, og jeg skal snakke økonomi og de praktiske ting omkring udgivelsen med min forlægger i denne måned.

Jeg har i den kommune, jeg boede før ikke kunnet få oplyst, hvad man må og ikke må, og er glad for at jeg nu er flyttet til Ålborg kommune, hvor de har været søde og hjælpsomme. Men erfaringen har lært mig, at man gør klogest i at kende svaret på sine spørgsmål, før man spør´ kommunen hvad man må.

Jeg bor sammen med min kæreste som også får pension - den laveste takst efter den "nye" ordning - og ingen af os har indtægter udover pensionen.  Vi sidder i eget hus, så vi får heller ikke nogen sociale ydelser dér. Jeg har egen hest og rider daglig, og ville spørge om I tror der er mulighed for at søge nogen hjælp her - der er ikke handicapridning i området, men min ridelærer er uddannet handicapinstruktør. Jeg tænkte på hjælp til betaling af en ridetime eller to om ugen, eller hjælp til transporten. Vi kører godt 60 kilometer om dagen for at jeg kan få den kvalificerede hjælp, og diesel er jo ikke gratis.

Ingen af os har hjælpemidler udover de katetre, som jeg får fra kommunen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang