Gå til hovedindhold

Indretning af handicapbil

Spørgsmål

Jeg har været i gang med at undersøge min mors førtidspension, da hun er scleroseramt, og jeg synes det er på tide hun får noget hjælp til hverdagen. Jeg har været inde på jeres hjemmeside og læse noget angående handicapbil. Derinde fandt jeg mange nyttige oplysninger, som jeg kunne bruge i mit forløb. Har dog nogle ting, som jeg ikke kan finde på jeres hjemmeside. Blandt andet, Synes jeg det er svært at finde ud af hvad en sådan handicapbil skal indeholde. Så nu håber jeg du kan give nogle anbefalinger til, hvad der plejer at være i en handicapbil til scleroseramte. Meget kort: Hun har dissemineret sclerose, med gigt i venstre skulder og begge tommelfinger led.

Svar

Du skriver ikke noget om, at din mor selv skal være chauffør, så derfor regner jeg ikke med, at det er aktuelt.

Først skal man i kommunen vurdere om betingelserne for tildeling af handicapbil er opfyldt og de betingelser forstår jeg, at du har orienteret dig i.

Indretning af en handicapbil er individuel - alt afhængig af den enkeltes behov. Det kan handle om lift, bespænding af kørestol, specialsæde m.m. Såfremt betingelserne for støtte til bil er opfyldt, vil man fra kommunens side finde den billigst, egnede bil. Det sker typisk hos et af de firmaer, som specialiserer sig i indretning af handicapbiler. Du kan på nettet orientere dig om hvilke firmaer, der giver tilbud på indretning af handicapbiler. Det er i givet fald kommunen, der henviser til det firma, som de normalt samarbejder med.