Gå til hovedindhold

Inflammatorisk tarmsygdom og MS

Spørgsmål

Hvordan forholder du dig til aminosyrer som kosttilskud i forbindelse med sclerose? Jeg har nemlig, udover sclerose, Colitis ulcerosa, og er i den anledning blevet anbefalet aminosyre-tilskud (især Glutamin skulle være gavnligt?).

Jeg har, siden jeg blev diagnosticeret for 5 år siden, fulgt principperne for sclerosekost og kosttilskud, og har desuden på det seneste helt udelukket mælkeprodukter og skåret mit kødindtag ned til lidt kylling max en gang om ugen.

Jeg lever altså næsten vegansk (plus fisk) og overvejer derfor at supplere med et aminosyretilskud bestående af 1400 mg kalveleverpulver (Total amino, BiOrto), men kommer jeg i så fald i voldsom strid med sclerosekostens anbefalinger, om at undgå arachidonsyre?

Jeg har derudover lige set et råd, du fornylig har givet om anti-inflamatorisk kosttilskud. Er det noget, jeg bør overveje, når nu jeg har hele to diagnoser som har med betændelse at gøre?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang