Gå til hovedindhold

Informationspligt ved nyt job

Spørgsmål

Jeg er 28 år, og fik diagnosen sclerose, da jeg var 22 år. Mine attaks har alle været forbigående, og jeg fungerer fuldstændig "normalt" på min arbejdsplads og har ingen sygedage.

Jeg er nu ved at skifte job (IT-branchen) og har fået tilbudt et par spændende og udfordrende stillinger, som jeg overvejer.

Min fagforening mener, at jeg er forpligtet til at fortælle en ny arbejdsgiver om min sygdom, da de ellers har ret til at bortvise mig på et senere tidspunkt, hvis jeg tier om en kronisk sygdom. Jeg kan læse mig frem til, at der er delte meninger om dette. Ligesom jeg kan se at du, i tidligere svar her på hjemmesiden, nogle steder skriver, at folk skal sige det og andre steder skriver, at man ikke behøver at sige det.

Jeg føler, at min sygdom er min personlige sag, og jeg har ikke lyst til at den skal blive et issue eller et mærkat, der kan sættes på mig! Sclerosen har aldrig begrænset mig i mit arbejde, men jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan fremtiden bliver.

Med andre ord: Kan jeg tillade mig at tage udgangspunkt i min sygdomshistorik, eller skal jeg blotte min sjæl fuldstændig, inden kontrakten skrives under? Det som jeg er i tvivl om er altså, hvorvidt jeg juridisk set er forpligtet til at fortælle en kommende arbejdsgiver om min diagnose ved ansættelse?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang