Gå til hovedindhold

Interferon-beta og stofskiftesygdom

Spørgsmål

Jeg er sclerosepatient fra 2005. Jeg har et spørgsmål vedrørende bivirkning af Avonex på stofskiftet. Jeg fik Avonex injektioner 3 gange om ugen fra 2005 til 2008. Desværre fik jeg den bivirking, at min skjoldbruskkirtel blev påvirket, så jeg fik lavt stofskifte og startede Eltroxin i 2008. Det er gået ok, indtil jeg kom i overgangsalderen i 2014. De sidste 3 år har jeg bakset med mit stofskifte, som er blevet lavere og lavere med behov for mere og mere medicin og det volder mig store problemer idag.

Mit spørgsmål går på, hvad det er for en påvirkning interferon har på skjoldbruskkirtlen, som giver stofskifteproblemer. Er det som en autoimmun reaktion a la Hashimotos, som er der hele tiden eller stopper påvirkningen når interferon stopper? Vil det være relevant nu at få målt antistofferne antiTPO og antiTG? Jeg er interesseret i at vide det, for bedre at kunne behandle mine nuværende symptomer.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang