Gå til hovedindhold

Job til førtidspensionister

Spørgsmål

Jeg er i gang ved at søge førtidspension. Jeg har læst, at førtidspensionister godt må arbejde lidt ved siden af. Jeg synes, det er vigtigt at beholde en eller anden form for tilknytning til det virkelige liv. Jeg har hørt, at man godt kan beholde et "lille" job. Hvad er reglerne, og er der steder man kan finde de "små" jobs?

Svar

Udgangspunktet ved tilkendelse af førtidspension er, at man ikke har en arbejdsevne, der gør det muligt at være selvforsørgende. Hermed menes, at det ikke er realistisk med et fleksjob. Det forhindrer dog ikke, at det kan være muligt med et lille job samtidig med udbetaling af førtidspension.

Regler for frivilligt arbejde fremgår af frivillighed.dk - rådgivning - alle guides - regler for frivillige på offentlige ydelser.

Regler for lønnet arbejde og oplysningspligt fremgår af star.dk - ydelser - pension og efterløn - folkepension og førtidspension - førtidspension ny ordning.

Der findes forskellige firmaer og organisationer, som har indgået samarbejde med virksomheder med henblik på mindre jobs, firmaerne kan findes via Internettet. Jeg kan som sådan ikke anbefale nogen, men søg under ”job til førtidspensionister”, så kommer der forskellige muligheder frem.