Gå til hovedindhold

Kan alkohol og tobak forværre MS

Spørgsmål
Min kæreste gennem 8 år, som efter mange års storforbrug af alkohol og hash - der endte i en grænsepsykose og depression, som har varet et år - har nu fået konstateret først MS, men nu er diagnosen ændret til CIS, dog med stor sandsynlighed for næste attak.

Vi har et barn sammen. Mit problem er at jeg har passet ham i ca. et år, da han har været næsten fuldtids sengeliggende pga. sin depression og forskellige medicineringer - Seroquel - og nu Abilify plus Citaloprex.
Jeg vil ham meget gerne, men jeg synes at det er svært at finde ud af, hvor meget omsorg jeg bør vise. Og hvor meget jeg fortsat skal påtage mig. For tiden kan jeg slet ikke forestille mig at arbejde ved siden af mit studium, da jeg skal passe vores søn og dække for hans mangler. Han gør hvad han kan - tror jeg - men problemet er, at jeg ikke ved hvad der skader ham.

Det konkrete spørgsmål er om det kan være hans meget hårde liv som alkoholiker og hashmisbruger plus psykosen, der har medført sclerose?
Det er vigtigt for mig at vide, fordi jeg kæmper meget for at få ham afgiftet og bygge ham op med alternative vitaminer, som jeg tror og håber vil udvirke magi. Er der nogle erfaringer med at man med en CIS diagnose kan vende situationen ved sund livsstil - eller er det for sent?
Man hører jo om undere, hvor kvinder har fået neutraliseret sclerosen ved alternativ indsats.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang