Gå til hovedindhold

Kan det betale sig at være tilmeldt fleksydelse

Spørgsmål

Jeg kan ikke lige gennemskue, om flexydelse ordningen er en god ide. Jeg fik bevilliget flexjob fra december 2017. Jeg arbejder 5 timer om ugen, normalt havde jeg 20 timer, jeg er 56 år gammel. Så spørgsmålet er, om det kan betale sig for mig at være tilmeldt ordningen?

Svar

Jeg går ud fra, at du opfylder optjeningskravet for fleksydelse, så du har mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet, når du har fleksydelsesalderen. Jeg kan regne ud, at du er født i 1962, din fleksydelsesalder vil derfor være 64 år, og din folkepensionsalder vil være 67 år. Du har således mulighed for at modtage fleksydelse i 3 år.

Retten til fleksydelse giver dig mulighed for selv at bestemme tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Du vil ikke på samme måde have ret til eksempelvis førtidspension, her gør andre betingelser sig gældende. En ledig fleksjobber, der har nået fleksydelsesalderen (men ikke berettiget til fleksydelse), vil efter 6 måneders ledighed højst modtage ledighedsydelse svarende til kontanthjælpssatsen.

Om det kan betale sig at være tilmeldt fleksydelse er et personligt valg, og hvordan man selv ønsker at tilrettelægge sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.