Gå til hovedindhold

Kan ikke få udløsning under samleje

Spørgsmål

Jeg har et stort problem. Jeg kan ikke få udløsning under samleje, med mindre jeg selv sørger for den. Min kone kan ikke sørge for det med hånden (med mindre der virkeligt arbejdes hårdt), og jeg kan heller ikke komme i hende.

Det har været et problem stort set altid. Ingen problem ved onani. Vil tilføje jeg nok har nedsat følsomhed. Aner snart ikke hvad jeg skal gøre. Synes jeg har prøvet meget forskelligt. Det er også et problem for min kone. Hun kan ikke rigtigt forstå hvorfor. Jeg vil blive meget glad for gode råd.

Svar

Dit problem er et, som jeg ved, du deler med mange mænd. Jeg vil her komme med mit bud på, hvordan du/I kan komme videre. Der kan findes andre behandlingsmuligheder, som jeg ikke kommer ind på. Det kræver en meget mere detaljeret viden om netop din problematik. Jeg håber, at du kan bruge mit svar alligevel.

Forsinket udløsning er en problematik som rammer mænd i alle aldre. Når du skriver herinde, går jeg ud fra, at du er ramt af sklerose (problematikken kan også ramme mænd som ikke har sklerose). Men netop sklerose kan give nerveforandringer, som kan påvirke udløsningsevnen. Dels fordi følsomheden i penis kan forandres. Når signalerne i nervesystemet påvirkes ved sklerose, forsinkes signalerne og derved påvirkes udløsningsevnen.

Der kan være flere årsager til netop denne problematik. Dels kan det være psykisk betinget, dels kan det være fysisk betinget. Jeg vil ikke komme så meget ind på den psykiske del. Men primært forholde mig til den fysiske del. Da det i dit tilfælde nok mest er det der er årsagen.

Den fysiske påvirkning, kan være forårsaget af f.eks.
• Bestemt onani teknik for at man kan opnå udløsning. Dvs. at man har oparbejdet en bestemt onaniteknik igennem en årrække, som man skal følge for at kunne få udløsning (det kan være, at man skal stimulere på en bestemt måde, et bestemt sted på penis for at kunne få udløsning). Det kan være svært at skulle opnå den teknik ved samleje, hvor det ikke er ens egen hånd, men en blød varm skede der skal stimulere. Og det kan være svært som partner, at skulle ramme lige den måde der er nødvendig, for at du kan opnå klimax.

• Det kan være pga nedsat følelse i penis, at nerverne er påvirkede, så der skal en anden og måske mere kraftig stimuli til for at kunne opnå udløsning. Det kan være nerveforandringer i forbindelse med sygdom (sklerose, diabetes, nervesygdomme, skader mm). Den nervepåvirkning kan variere med tiden, og mange oplever at det ikke bliver lettere.

Og hvad kan man så gøre for at afhjælpe problemet?

• Det er nødvendigt at ændre onaniteknik, dette gør man over tid. Man skal arbejde med forskellige onaniteknikker, og arbejde med de sanser og stimuli man kan få ved at bruge alle ens sanser. Og langsomt ændre de rutiner man har ved onani og derved på sigt ændrer påvirkningerne.

• Dyrk samleje, hvor det visuelle er i højsæde. Mange mænd bliver ekstra tændte, hvis de kan se penis penetrere. Evt. ved samleje, hvor hun sidder ovenpå, eller at hun bliver taget bagfra. Kombiner det visuelle med f.eks. stimuli af andre erogene zoner.

• Brug seksuelle hjælpemidler, f.eks. en penisring med vibrationer kan bruges under samleje, en vibrator kan stimulere penis ved onani, kombiner denne stimuli med stimuli af andre erogene zoner. F.eks. stimuli af brystvorter. Samtidig med at penis stimuleres. Anal stimuli kan også være en fordel ved forsinket udløsning.

• Det kan være nødvendigt med specialisthjælp, at man får hjælp fra en sexolog på en af landets sexologiske centre, som man kan henvises til via egen læge eller behandlende læge.

Det er vigtigt, at man ved, at der ikke findes et Qvick fix for at løse problemet.
Problematikken kan ikke løses hen over weekenden, og derfor bliv henvist til hjælp ved en af landets sexologiske centre, hvis du oplever, at du mister modet.