Gå til hovedindhold

Kan jeg få Gilenya

Spørgsmål
Jeg har attakvis sclerose og er gravid i 10. uge. Jeg har tidligere fået Avonex i 10 måneder, dog uden noget påvirkning af mine meget hyppige attakker - ca. hver 7. uge. 
Jeg stoppede med Avonex dels grundet manglende effekt, havde lige så hyppige attakker og besluttede i samme forbindelse at blive gravid. Jeg er meget i tvivl om mine medicinske muligheder efter barslen. Jeg ønsker ikke at få Avonex igen. Derimod vil jeg gerne modtage enten Tysabri eller Gilenya.
Kan jeg gøre krav på at skifte medicintype efter barsel, når jeg ikke har haft effekt af betainterferon?

Jeg er åbenbart et særtilfælde, de har fundet forandringer i min rygmarvsvæske, men der er ingen forandringer på MR, hverken med eller uden kontrast. Hver gang jeg får attak i benene med kraftnedsættelser, styringsbesvær og spasticitet er lægerne noget skeptiske omkring hvorvidt det er et egentligt sclerose attak - på trods af at jeg nu har fået solumedrol 2 gange med super god effekt.
Det er dybt frustrende at jeg 3 gange er blevet nægtet solumedrol i forbindelse med attak i benene, hvor jeg ikke engang kan komme i bad selv, og er dybt afhængig af min rollator i perioden - har 1 til 2 attakker i benene om året.
Kan jeg gøre krav på en genudredning for sclerose, når lægerne ikke vil anerkende mine symptomer som scleroseattakker?

Jeg føler mig ikke tryg ved det hospital jeg er tilknyttet, hvilke muligheder har jeg for at skifte hospital?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang