Gå til hovedindhold

Kan jeg få en ny dropfodsskinne

Spørgsmål

Jeg fik bevilliget en dropfodsskinne for 2 år siden, som sidder udenpå skoen, fantastisk god men klumpset. Jeg skal sidde ned, når jeg tager den på, og den er bundet til skoen som er præpareret med et beslag - jeg kan ikke bruge den indendørs, så falder jeg ofte.

Jeg har nu set andre have en fiksere skinne med et fjederløft, som man kan sætte ind i skoen, og man kan bruge alle slags sko til den (koster ca. 10.000 kr). Min bandagist siger, at jeg ikke kan få fornyet den gamle skinne, når den går i stykker, hvis jeg får en anden nu? Er der noget lovgivning om hjælpemidler, der siger noget om frekvens man kan få et givet hjælpemiddel?

Svar

Jeg formoder, at det er en FS 3000 dropfodsskinne du har fået bevilliget. Det er en ”allround skinne”. Den må være monteret med beslag på din udesko. Hvis du skal benytte din skinne indenfor, vil jeg anbefale, at du søger om at få et beslag mere, der kan monteres på den sko du benytter indenfor, så du har støtte både inde som udenfor.

Normalt bevilliges man dropfodsskinner, som man kan benytte både inde og udenfor. Søger og får du bevilliget en ny skinne, tænker jeg, ligesom din bandagist, at der ikke vil være grundlag for at reparere på din nuværende skinne mere.

Dropfodsskinner reparere og ændre man på, så længe det er muligt. Går en skinne i stykker så meget, at den ikke kan laves længere, vil man som borger kunne søge om en ny, såfremt man stadig har et væsentligt behov for skinnen. Kan en skinne ikke længere tilrettes, så den understøtter dit behov, vil du også kunne søge om en udskiftning af skinnen.