Gå til hovedindhold

Kan jeg komme tilbage på Avonex fra Tysabri

Spørgsmål

Jeg er i behandling på 12. år. De første 8 år med Avonex, som virkede fint, men gav mig et døgns bivirkninger hver uge. Derfor kom jeg i behandling med Copaxone, som ikke havde nogen bivirkninger. Det var jeg selvfølgelig glad for. I 2013 fik jeg et attack, sikkert udløst af en bakterieinfektion, som jeg ikke havde opdaget. Den blev opdaget, bekæmpet, og på neurologens anbefaling skiftede jeg behandling til Tysabri.

Siden har jeg haft et større attack, som blev nedkæmpet i efteråret 2014. Jeg har dog stadig mén af dette, og det har jeg ikke tidligere haft af attackerne. Jeg er meget plaget af bivirkninger ved Tysabri. Hovedpine og kvalme som den seneste måned er vokset til et niveau, hvor jeg har svært ved at fungere i mit fuldtidsarbejde. Efter attacket i efteråret 2014 er jeg dog også medicineret med Amytriptylin, som kan være skyld i den øgede hovedpinefrekvens. Kan jeg skifte tilbage til Avonex? Det var ikke pga af manglende effekt, jeg skulle skifte, men pga bivirkninger. Men bivirkningerne ved Avonex synes mig milde og overkommelige i forhold til min oplevelse med Tysabri. Jeg har (arvelige) atrieflimmer-anfald, og derfor tror jeg næppe, et middel, der belaster hjerterytmen vil være godt for mig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang