Gå til hovedindhold

Kan jeg skifte behandling

Spørgsmål

Jeg er en mand på 56, som fik diagnosticeret attakvis sklerose for 4 år siden. Har siden 2011 fået Avonex 1 gang ugentlig. Bivirkningerne i form af influenzasymptomer mm har typisk kun varet 1 dags tid, og har kunnet holdes nogenlunde nede med Ibumetin og Paracetamol. Det har været til at leve med. Det sidste års tid har bivirkningerne dog varet ca. 4 dage, og udover træthed mm. er det også som om sklerosesymptomerne er blevet forstærket efter injektionen for derefter at aftage igen efter ca. 4 dage. Ugen efter kan jeg så starte forfra igen. Derudover er jeg også nødt til at tage Pentoprazol for at modvirke Ibumetinen (pga mavesår i 2014).

Jeg går til træning på et sklerosehold, og der er flere som har fået det væsentlig bedre efter at have skiftet fra Avonex til Tecfidera, og de anbefaler, at jeg også skifter. Jeg har nævnt det for en sygeplejerske ved den lokale skleroseklinik, men det kan jo have lange udsigter pga. ventetiden ved de "årlige" kontroller, som der godt kan være 1½ - 2 år mellem. Hvad har jeg af muligheder, hvis jeg gerne vil skifte medicintype? Er det lægerne der bestemmer, eller kan jeg selv gøre noget? Derudover har jeg læst i en avis, at der er frigivet en ny tablet i USA som skulle give gode muligheder for MS-patienter, er det en avisand, eller er der noget om det?  I så fald vil den så blive frigivet i Danmark, og hvornår ca?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang