Gå til hovedindhold

Kan jeg skifte behandling, når beta-interferon ikke kan tåles

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål der går på medicinsk behandling af attakvis sclerose, undtagelse fra retningslinierne.

Efter 3 lidelsesfulde forsøg på opstart med beta-interferonbehandling (forskellige præparater) har jeg måtte sande, at jeg bare ikke kan tåle interferonen. Opstart over ekstra lang tid og med langsommere øgning af dosis i flere intervaller end normalt har også været forsøgt, så jeg tør godt sige, at alt har været prøvet.

Det har både drejet sig om kraftige almene bivirkninger, selv på kvart og halv dosis, men også om bivirkninger relateret til stikningen. Derfor har min neurolog vurderet, at det ikke har givet mening at forsøge med Copaxone.

Neurologen og jeg er enige om, at det vil være det bedste for mig, at få behandling.

Min sclerose kan, heldigvis, ikke karakteriseres som særligt aggressiv, men jeg oplever en del restsymptomer efter mine attakker - restsymptomer som for hver gang gør "rygsækken" lidt tungere at bære.

Derfor vil jeg gerne høre dit bud på, om der er kommet nye muligheder for behandling med andre præparater, herunder eventuelt mulighed for undtagelse fra krav om, at man skal være i interferon-behandling for at komme i betragtning. Det ville jeg jo være, hvis bare jeg kunne tåle det.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang