Gå til hovedindhold

Kan jeg tåle kontrast ved MR

Spørgsmål
Jeg har fået foretaget en såkaldt tungmetal test i USA - da man ikke kan lave dem her hjemme - som viser at jeg er stærkt belastet af følgende tungmetaller: Barium, Cesium, Gadolinium, Thallium og Tungsten. Alle disse giftige stoffer kan kun være havnet i min krop igennem den kontrastvæske, der sprøjtes ind i blodet, når man bliver MR scannet.
Jeg er blevet scannet tre gange i løbet af 10 måneder sidste år. Selvom jeg ikke lider af hverken nyre -eller leversygdomme, har disse stoffer åbenbart påvirket mig, og giver mig nu symptomer som åndedrætsbesvær, forskellige ledsmerter, hårtab m.m.  

Jeg har hørt om OmniScan skandalen, og jeg er rystet over, at jeg måske er én af dem, der er blevet syge pga. kontrastvæsken, der indeholder alle disse skadelige tungmetaller.  
De førnævnte tungmetaller kan kun komme ud af kroppen ved hjælp af en særlig behandling, der hedder EDTA - en slags åreafkalkningsmetode - der er meget dyr, langvarig og ikke mindst med risiko for yderligere skader på kroppen.  

Så mine spørgsmål er: Hvad skal jeg gøre nu?
Hvem kan hjælpe mig videre med den viden jeg nu besidder?
Hvordan skal jeg kunne tåle at blive scannet i fremtiden, hvis det er nødvendigt at sprøjte kontrastvæske ind for at kunne analysere billederne?
Er det ikke grotesk, at man udsætter patienter for giftige tungmetaller for at kunne behandle dem for sclerose?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang