Gå til hovedindhold

Kan man bruge et massage apparat, når man har føleforstyrrelser

Spørgsmål

Jeg har en del spændinger i ryggen, skuldrene og nakken, som jeg plejede at massere med et håndholdt massageapparat med kraftig vibration og infrarød varme, og jeg har også et massageapparat særligt til nakken med 2 vibrerende kugler som drejer rundt.

Nu hvor jeg har fået diagnosen attakvis multipel sclerose, og jeg på MR scanningerne har mange plaks i hjernen og også mindst 3 i øverste del af ryggen, hvor jeg plejede at massere, er jeg blevet i tvivl, om jeg gerne må bruge vibrationsmassagen? Kan jeg forværre inflammationen eller de ældre nerveskader?

Jeg har føleforstyrrelser, tung følelse og smerter i armene, og når jeg masserer eller bare berører bagsiden af min overarm, får jeg "lyn" ned til de yderste fingre og ofte delvis følelsesløshed i fingrene. Er det godt at massere mine overarme (med vibration eller med fingrene), når det samtidig aktiverer føleforstyrrelserne, eller skal det helst undgås?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang