Gå til hovedindhold

Kan man have flere pensionsordninger

Spørgsmål

Jeg har skiftet fleksjob. I den forbindelse kan jeg via det nye pensionsselskab ikke få dækning for tab af arbejdsevne og bidragsfritagelse. Jeg kan via mit tidligere pensionsselskab få enten delvis henstand, fuld henstand eller flytte min pensionsindbetaling fra min nuværende arbejdsplads til tidligere pensionsselskab, og derigennem bevarer supplerende førtidspension og præmiefritagelse.

Mit spørgsmål går på om det er muligt at have begge pensioner - altså betale til både den gamle ordning for at beholde de dækninger samt den nye, da der er nogle gruppelivsdækninger, som er bedre her.

Svar

Det er muligt at indbetale til flere forskellige pensionsordninger, det kræver dog, at man er ekstra opmærksom på indbetalingerne samlet, da der er nogle maksimale indbetalinger, der kan foretages til eks. ratepension. Er indbetalingen til samme pensionsselskab, kan de styre dette for dig, men kan ikke hvis man har 2 ordninger, der skal man selv holde styr på det, men det er til at have med at gøre.

Du kan også sagtens have forsikringer i flere pensionsselskaber, der er intet loft på livsforsikringer, men for tab af erhvervsevneforsikringer kan man normalt maksimalt få udbetalt 80% af lønnen.