Gå til hovedindhold

Kan mine børnebørn få MS

Spørgsmål

Jeg skriver til jer som pårørende til scleroseramte. Min mand har sclerose diagnosticeret som 50 årig. (primær progressiv) Min datter har sclerose diagnosticeret som 23 årig, hun havde mononukleose som 13 årig. (primær progressiv) Hendes datter på 10 år lider meget af børnesår omkring munden. Min svigerdatter er netop diagnosticeret med sclerose. Hun er knap færdig med endelig udredning. En anden af mine døtre blev opereret for benign hjernetumor som 10 årig.

Jeg er ret bekymret for mine børnebørn, specielt nu hvor min svigerdatter har fået sygdommen. Jeg tænker på, at hvis min søn er genbærer, hvor stor er risikoen så for mine børnebørn? Jeg tænker også på, om barnebarnet med børnesår, har øget risiko for sygdommen? Kan man genteste familien, for at be- eller helst afkræfte de bange anelser, man altid går og tumler med?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang