Gå til hovedindhold

Kan plaks være tegn på andet end sclerose

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål til MR-scanning: Kan hvide pletter på MR-scanning muligvis være til stede, uden at de er forårsaget af sklerose - demyelisering? I definition af MR-scanning kan jeg læse, at jeg har pletter placeret periventrikulært bilateralt - er det nødvendigvis koblet til sklerose?

I 2011 hvor jeg fik diagnosen, havde jeg fysiske symptomer og hvide pletter. Jeg havde ingen problemer ved en neurofysiologisk undersøgelse, ikke forhøjet antal hvide blodlegemer eller forhøjet Igg (mener jeg det hedder). De fysiske symptomer gik væk. Derved har jeg MR-scanningen og de fysiske symptomer i 2011 i mit sygdomsbillede, og eventuel tvivl om jeg i dag har en smule kognitivt, som dog ikke med sikkerhed kan knyttes til sklerose.

Kan hvide pletter og en enkelt nytilkommen med sikkerhed knyttes til sklerose - også hvis der ikke er nogen symptomer? - kan det f.eks. være aldersrelateret, hvis der kommer hvide pletter?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang