Gå til hovedindhold

Kan sclerose forværre tandsmerter

Spørgsmål

Jeg fik stillet diagnosen Attakvis Sclerose i september 2017. I 2015 var jeg så uheldig, at have fået et meget dybt hul, der krævede en rodbehandling. Tandlægen havde store problemer med rodbehandlingen, da hun via røngten kunne se, at nerven skulle være boret ud/væk, eller hvordan man skal forklare det. Jeg fik kæmpe smerter ved en bestemt nerve, uanset hvad hun gjorde, og hun sagde, at hun havde fået det hele. Desuden blev jeg virkelig dårlig og besvimede, og var mere eller mindre væk et lille døgns tid.

Nu får jeg smerter ved tygning, og smerter hvis jeg banker let på tanden - har igen fået tjekket med røngten- og hun garanterer, at der ikke er rodbetændelse, der kan forklare smerterne. Hun siger, at hun er sikker på, at det er sclerosen, der kan give forklaring på mit forløb i 2015 og mine nuværende problemer. Mit spørgsmål er derfor, om det virkelig kan være Sclerosen, der spiller et puds, når det er så centralt og kun i en tand? Alle mine plaks ca. 25 stk. sidder i venstre hjernehalvdel og et enkelt i rygmarven. Alle mine symptomer er i højre side, også her har jeg problemer med min kindtand.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang