Gå til hovedindhold

Kan sclerose give feber

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål vedrørende infektionstal og sclerose.

Jeg har haft sclerose i mange år - fik dog først stillet diagnosen i 2003. Jeg har forsøgt opstart med Avonex og senest Betaferon en måneds tid. Desværre tåler jeg ikke medicinen.

Jeg har desuden endometriose, som holdes nede med kontinuerlig p-pillebehandling (det vil sige uden pause og blødning). Derudover har jeg tendens til eksem og allergi/overfølsomhed.

Jeg skriver i forbindelse med, at jeg nu har været syg i 2 måneder. Det begyndte med en forkølelsesvirus, der satte sig som lungebetændelse, for ca. halvanden måned siden. Jeg er behandlet med 3 kure Azithromycin (tåler blandt andet ikke penicillin), fik tilbagefald op til jul og blev indlagt på grund af åndenød og mistanke om væske på lungen.

På trods af stadig feber - som, med en uges pause efter dobbeltkur med Azitromycin, har varet i mindst halvanden måned - er mine infektionstal og blodsænkning tilsyneladende okay. Der er tale om en temperatur på knap 38 grader. Jeg har dog tidligere oplevet normale infektionstal ved høj feber.

På hospitalet er jeg blevet undersøgt for alle tænkelig årsager, så som kræft, gigtsygdomme, betændelse i hjerteklapper m.m.

Man afventer stadig de sidste dyrkninger og prøvesvar, som jeg regner med at få svar på ved ambulant konsultation den 14/1/2009.

Tilbage står spørgsmålet - både for lægerne på medicinsk afdeling og mig - om hvorfor jeg har normale infektionstal og sænkning, når jeg tydeligvis ikke er rask og fortsat har feber? Kan det være sclerosen (og eventuelt endometriosen), der påvirker mit immunsystem, således at infektionstallene ikke giver de samme udslag ved infektion som hos andre patienter?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang