Gå til hovedindhold

Karenstid på kritisk sygdom

Spørgsmål

Jeg har netop fået diagnosen attakvis sklerose. Jeg blev offentligt ansat den 1. september 2008, tidligere var jeg studerende og har derfor ikke haft pension/livsforsikring.

Jeg har, grundet min ansættelse, en pension og har her fået oplyst, at jeg har en karenstid på 2 år; d.v.s. at jeg ikke kan få udbetalt kritisk sygdom (i hvert fald ikke det fulde beløb), da jeg kun har været i pensionskassen 10 måneder.

Dette gælder dog kun, hvis forsikringsselskabet kan bevise, at jeg ved ansættelsestidspunktet ikke kunne have udfyldt tilfredsstillende helbredserklæring, såfremt det havde været et krav.

Mit spørgsmål er nu hvad "tilfredsstillende helbredserklæring" vil sige? Hvor "lidt" skal man have fejlet for ikke at blive godkendt?

Jeg fik for 3 år siden en diagnose på synsnervebetændelse men ikke på sklerose. Er det nok til at de ikke vil give mig erstatning?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang