Gå til hovedindhold

Kognitive problemer, attak og formål med gentagelse af neuropsykologisk undersøgelse

Spørgsmål

Jeg har haft diagnosen sclerose siden 2002 (har haft symptomer siden 99), hvor jeg startede ud med rigtig manfe attakker og hurtigt endte i kørestol. Kørestolen har jeg dog for længst sluppet igen. Nu består mine problemer "kun" i problemer med blæren, tarmen og dårlige arme - alt sammen noget jeg var vænnet mig til, og som ikke hindrer mig i at leve et godt og aktivt liv.

Inden for de sidste par år har jeg dog oplevet kognitive problemer, hvilket er grunden tl at jeg skriver. De to sidste måneder har der været stor udvikling i mine kognitive problemer, som vedrører: Dårligere hukommelse samt jeg smider ting væk/glemmer ting (jeg er ellers kendt blandt venner for at have super hukommelse, hvilket også er årsag til at jeg tydeligt kan mærke ændringerne).

Derudover døjer jeg også med dårlig koncentration, jeg mister hurtigt overblikket, har en dårligere tale/hakker når jeg taler, har svært ved at genkende ord eller finde det rette ord og sidst men ikke mindst går jeg i stå midt i samtaler med folk.

Jeg føler ikke, at disse gener er kommet som et attak, men føler dog at det hele tiden udvikler sig lidt efter lidt. Det er selvsagt ofte et stort problem for mig, især det med min tale min tale, som gør at jeg ikke har lyst til at tale med fremmede personer.

Jeg er 27 år og får copaxone (har tidligere prøvet rebif og novantrone men måtte stoppe grundet problemer med leveren). Jeg har ikke haft nogen attakker i halvandet år - bortset fra at jeg i slutningen af februar oplevede føleforstyrrelser i benene, der dog er forsvundet igen.

Og nu er der jo så denne her udvikling, som får mig til at tænke på, om der eventuelt skal ændres i min medicin, samt hvad jeg selv kan gøre, for at bedre min situation?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang