Gå til hovedindhold

Kognitive problemer, følelser og stress

Spørgsmål
Jeg fik, for 3 år siden, tilkendt pension, på grund af kognitive problemer.

Mit spørgsmål er, om kognitive problemer også kan være følelsesmæssige? For eksempel i form af, en oplevelse af, angst, utryghed, og stress ved ting man før bare gjorde?

Jeg føler mig utryg, ved at køre bil alene til steder jeg ikke har været før. Jeg føler en slags indre stress ved tanken om at skulle rejse. Hele optakten med at pakke, køre i tog, tjekke ind i lufthavnen og flyveturen giver mig en følelse af stress.

Nogen gange bliver jeg i tvivl om, hvorvidt jeg bare skal tage mig sammen, for ofte kan jeg godt køre hvis der er en anden med i bilen og jeg klarer også at rejse hvis jeg skal.

Jeg har førhen kørt langt uden problemer og jeg har rejst verden rundt. Nu kan en lokal togtur imidlertid gøre mig utryg.

Er det nødvendigt for mig at gå ud over mine indre stress-grænser for at bevare funktionerne, eller er det bedst at følge sin mavefornemmelse?

Jeg føler også stress på andres vegne. Når nogen fortæller mig, at de har et stramt program, føler jeg stress - faktisk bliver jeg lidt stresset på den andens vegne, over at jeg stiller ham/hende et spørgsmål, når nu vedkommende i forvejen må have så utrolig meget at holde styr på.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang