Gå til hovedindhold

Kolde fødder og behandling med Adalat

Spørgsmål

Jeg er 58 år og har haft sclerose i ca. 10 år. Mine største/værste symptomer er smerter af forskellig art – primær i ben og fødder. Har prøvet næsten alt (også Marinol), og har nu i længere tid taget Gabapentin, som er den eneste smertestillende medicin jeg syntes har bare en smule effekt; det lindrer en anelse på smerterne i benene, med undtagelse af fødder og tæer. Mine tæer føles uudholdelig kolde, og ofte er de (+venstre knæ) virkelig også iskolde. Generne opstår primært når jeg går i seng om aftenen, og således får ro og afspænding i kroppen og benene.

Har med meget stor interesse læst dit svar d.10.9.2006 til en scleroseramt på 39 år, hvor du blandt andet skriver, at man eventuelt kan forsøge med ”calciumantagonister” hvis kolde fødder er meget generende - hvilket det jo virkelig for mig. Det er ikke udsædvanligt at jeg ligger 2-3 timer og ikke kan falde i søvn, på grund af at jeg ikke kan få varmen i tæerne, også selvom jeg bruger varmepude og/eller varme sokker. På særlig slemme aftener tager jeg lidt sovemedicin, men det vil jeg gerne væk fra.

Har nu snakket med min egen læge herom, og han mener at calciumantagonister ville være et forsøg værd. Han anbefalede at jeg forsøgte med produktet Adalat Orus 30mg/dagligt. På indlægssedlen kan jeg se, at der er tale om depot-medicin (hvad så end det betyder). Mit spørgsmål er nu, om du har nogen idé om hvilken dosis, og over hvor lang tid jeg bør/skal tage medicinen, før jeg (måske) kan fornemme et resultat? I tillæg vil jeg gerne spørge om jeg umiddelbar kan stoppe med medicinen igen, hvis jeg efter en periode ikke mærker nogen effekt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang