Gå til hovedindhold

Kombinationsbehandling med interferon og Medrol

Spørgsmål

Jeg fik diagnosen i januar i år og blev startet på Rebif 44 i februar. Jeg har oplevet, at de to første attaker, fra oktober og januar, har efterladt mén som formentlig ikke bliver bedre.

Derudover har jeg fået min venstre arm sat delvist ud af spillet, i et par måneder nu. Jeg har haft en lille lammelse i venstre side af ansigtet og har oplevet omfattende kognitiv forringelse. Træthed er desuden gået hen og blevet et væstenligt problem for mig.

Mit spørgsmål er som følger: Hvad er udsigten til at Tysabri bliver tilgængeligt på privathospitaler i Danmark?

Jeg har en forsikring som kan og vil betale.

Danmark og Norge er, såvidt jeg kan finde, de eneste lande i verden med så restriktiv en politik omkring denne medicin, at det ikke en gang kan lade sig gøre at købe behandlingen.

Jeg har spurgt Sundhedsstyrelsen 3 gange om hvorfor og hvornår, uden at få noget svar. Det eneste de gør er at henvise til en lægefaglig gruppe, som ikke har svaret på en eneste henvendelse fra mig.

Jeg er træt af at miste intellektuel og fysisk funktion og vil meget gerne have den bedste medicin - hvilket, for mig at se, må være Tysabri, da denne medicin er dobbelt så effektiv som det jeg får på nuværende tidspunkt.

Jeg håber du kan give mig nogle svar, da jeg ellers ikke ved hvor jeg skal henvende mig.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang