Gå til hovedindhold

Kortvarige symptomer

Spørgsmål
Jeg har siden diagnosen MS i januar i år konstant haft føleforstyrrelser. De er varierende i udtryk og styrke, men der er ikke gået én eneste dag, uden at de har været der. Jeg har udover føleforstyrrelser haft enkelte attaks, hvor jeg ikke har været i tvivl om, at det var attaks. Disse har været problemer med at gå på det ene ben og med balancen. Jeg har fået bekræftet, at det var rigtige attaks - men dog milde. Det ene attak fik jeg behandling for med binyrebarkhormon, hvor gangbesværet forsvandt igen.

Mit spørgsmål går på føleforstyrrelserne. Jeg vil gerne vide, om disse også er attaks, eller om de skyldes den stress tilstand, jeg har været i siden diagnosen. Min neurolog har fortalt mig, at man sagtens kan have attaks, der viser sig kun som føleforstyrrelser, og at de plejer at være den "milde form for MS".

Jeg ved, at man definerer attaks som noget nyt og konstant i kroppen, der varer mere end 24 timer.
Hvad er disse så udtryk for: Ekstrem brænden i begge fødder i ca. 10 minutter. Det har jeg oplevet én gang.
Smerter i hænder og fingre over flere dage. En kradsende fornemmelse over hele kroppen over uger. Følelse af at det ene ben - altid højre - ikke bevæger sig som det andet i f.eks en halv dag. Kæben der ligesom sætter sig fast over flere uger. Føleforstyrrelser i mund og svælg - som har man brændt sig på noget varmt - i ca. to døgn. Synsforstyrrelser, hvor jeg ser tre-dobbelt samt er meget svimmel i 3 timer - kun oplevet en gang.
Og meget andet!
Men som sagt varierer det, hvor noget varer i mere end 24 timer og andet blot et par timer.

Skal jeg regne med at det altid vil være sådan i mit tilfælde? Eller kan jeg håbe på, at det på et tidspunkt forsvinder, når jeg er blevet mere afklaret med sygdommen og ikke længere stresser over det?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang