Gå til hovedindhold

Kost, vitaminer og sklerose

Spørgsmål

Jeg er for nylig blevet opmærksom på at jeg er på vej mod MS. Jeg har fået foretaget en MR-scanning, som har afsløret ændringer, efter jeg har haft en synsnervebetændelse i november og december/januar måned.

Min mor har skaffet mig en masse kosttilskud, som jeg har taget en måneds tid. Lægen på sygehuset frarådede mig dog at tage disse medikammenter, da der ikke foreligger dokumenteret effekt.

Grunden til jeg nu spørger dig til råds, er fordi du repræsenterer lægevidenskaben.

Min læge forklarede om udokumenteret medicin, at man ikke havde undersøgelser på hvordan disse stoffer interagerede med hinanden og han stillede derfor spørgsmålstegn ved, om jeg var ved at forgifte mig selv. Jeg er nu stoppet med at tage pillerne men føler stadigvæk at det er mit ansvar at holde helbredet kørende.

Kan du give mig en reference til hvor jeg kan finde lister over kosttilskud som er lægeligt anerkendt?

Da jeg nu står overfor en livsstilsændring, med hensyn til min kost, kunne jeg også godt tænke mig at høre om der findes en "test", som man kan bede sin læge udføre, for at se hvilke stoffer man mangler - for dermed at kunne få en diætist til at lave en kostplan?

Hvis jeg alligevel vil/skal ændre kost, kan jeg lige så godt tilpasse den til eventuelle mangler.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang