Gå til hovedindhold

Kritisk sygdomsforsikring i JØP

Spørgsmål

Dårlig dækning som djøf'er kontra ansat uden pensionsordning. (FORSIKRING) Jeg er overenskomstansat i staten som djøf'er og har pension hos JØP. Hvis jeg var ansat uden pension, ville jeg høre under GF Gruppeliv som udbetaler 100.000 ved konstatering af sclerose, men nu er jeg så uheldig at være en del af DJØF/JØP, som jo ikke anser sclerose som kritisk sygdom, men som en ulykke, hvori en evt udbetaling først kan komme på tale, når man har mistet 2/3 erhvervsevne. Dette virker helt sindssygt, da man jo gerne vil benytte pengene til at forsøge at gøre ens liv bedre mens man kan, når først man intet kan, virker det omsonst at udbetale, da man i værste fald ikke vil være i stand til at forbedre ens livskvalitet. Er der slet ikke nogle regler på dette område, som gør at man ikke føler sig noget åndsvag ved at have en længerevarende uddannelse for kun at være ringere stillet?

Svar

Jeg forstår godt du føler dig frustreret jf. dine input i sagen. Pensionsselskaberne udarbejder vilkårene, og her har JØP nok ikke fulgt med markedet generelt. De langt mere kommercielle pensionsselskaber har jo alle dækning med for sclerose på deres forsikring, altså hvor det ikke betragtes som en ulykke, hvor der skal opnås 2/3 uarbejdsdygtighed. Den eneste måde, hvor vilkårene bliver ændret, er nok, hvis I som medlemmer brokker jeg tilstrækkeligt, men det påvirker jo nok ikke din egen sag desværre.

Alternativt kan jeg henvise til www.forsikringogpension.dk, måske de vil tage sagen op, da JØP´s måde at vurdere sagen på ikke er markedskonform.