Gå til hovedindhold

Kuldeskærhed

Spørgsmål

Mit spørgsmål handler om sclerose og øget kuldeskærhed, samt kuldeskærhedens påvirkning af øvrige sclerosesymptomer.

Jeg har sclerose, og er i takt med sygdomsudviklingen blevet kuldeskær. Kuldeskærheden satte ind før jeg fik moderate begrænsninger i mobiliteten og ændrer sig ikke væsentligt i gode perioder. Bortset fra 1-2 kg tabt muskelmasse er min kropsvægt den samme som før.

Kuldeskærheden påvirker mine øvrige sclerosesymptomer, og forårsager/forværrer, blandt andet, stive muskler, spasmer, smerter m. m. i en sådan grad, at det forringer min livskvalitet betydeligt i vinterhalvåret.

Jeg prøver at afhjælpe dette med øget varmeforbrug, men det giver desværre en ekstraregning, der er til at tage og føle på. Som mange andre med sclerose, tåler jeg heller ikke for megen varme, så der er ikke tale om unødig frås.

De spredte oplysninger, jeg kan finde om emnet her i spørgepanelet, bekræfter, dels mine egne oplevelser og dels hvad jeg hører fra mange andre scleroseramte. Jeg vil dog gerne vide mere om det, samt høre om du, udover at skrive lidt mere uddybende om det her, eventuelt kan henvise til skriftlige kilder om emnet?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang