Gå til hovedindhold

Kunstig tårevæske og sclerose

Spørgsmål
Jeg er begyndt, de sidste mange måneder, at bemærke en irritation i øjet. Det føles som om jeg har sand i øjet - specielt i det ene øje hvor jeg har haft synsnervebetændelse. Irritationen opleves ikke hver dag, men kommer ofte hvis jeg sidder ved computeren/ser tv i længere tid, og så løber de ofte i vand når jeg er ude i kulde/blæsevejr. Ligesom jeg pgså hurtigt bliver træt i dem.

I det øje hvor jeg har haft synsnervenetændelse, kan jeg med mellemrum få smerter omkring globelinjen (omkring øjet, IKKE i selve øjet), men smerterne forsvinder som regel efter 1-3 dage.

Jeg har tidligere prøvet at dryppe mine øjne med øjendråber til tørre øjne og der forsvandt denne fornemmelse af at have sand i øjnene.

Jeg er indforstået med, at mine smerter omkring øjet sikkert skyldes eftervirkninger fra den synsnervebetændelse jeg havde for 4 år siden, men det er bare heller ikke nogen smerter jeg før har døjet med, de er kommet til inden for det sidste år.

Mit øje bliver ikke sløret når jeg oplever disse smerter.

På apoteket ville ekspedienten ikke sælge mig øjendråber til tørre øjne, da jeg fortalte jeg har haft synsnervebetændelse for 4 år siden, og øjenlægen i dag kan se jeg har "ar" i dette ene øje, på grund af betændelsen.

Jeg har prøvet saltvand til øjnene og det hjælper også kortvarigt, ved at de da føltes mindre irriteret, men jeg tænkte på om du ikke har et andet alternativ til hvad jeg kan gøre ved "tørre øjne"? Er der et særligt mærke øjendråber du kan anbefale mig, gerne til vedvarende brug (efter behov)?

Jeg vil jo ikke ødelægge mine øjne ved at bruge det forkerte eller "forsøge" mig frem og så skade dem.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang