Gå til hovedindhold

Lang ventetid på diagnose

Spørgsmål

Kan man godt have sklerose uden at have de hvide pletter på hjernen? Og hvor længe plejer sådan en diagnose at tage? Jeg synes at have læst, at man skal have det, men det har min mand ikke, så jeg er nysgerrig efter at vide det, da min mand på 29 år er under udredning for sklerose. Men syntes simpelthen det tager en evighed (det startede i marts).

Hans symptomer er voldsom nedsættelse af hans syn, som startede med smerte bag i øjet, disse symptomer bliver forværret ved fysisk aktivitet så som gåture, cykling, løb osv. Han har dagligt hovedpine og oplever træthed i benene, så han kan ikke holde til at løbe ret langt (han plejer at kunne løbe et halv maraton uden problemer), han kan så alligevel ikke løbe, da han ikke kan orienterer sig ordenligt pga. det dårlige syn. Han er konstant træt, men holder dagen kørerende til børnene er kommet i seng, og derefter går han også selv tit i seng kl. ca. 19-20.

Han har fået konstateret en synsnervebetændelse i det øje, han har nedsat syn på, og de har fundet noget på rygmarven, som de mistænker er en autoimmun inflammation tilstand, derefter har de så sagt, at de mistænker sklerose, men min mand har først fået en tid til en rygmarvs prøve om lidt over en måneds tid, og derefter fik vi af vide, at man først får svar på prøven efter 2-3 uger. Er det virkelig normalt, at det skal tage så lang tid at få taget alle de prøver? Alt i alt kunne jeg bare godt tænke mig at høre, om hans forløb lyder som sklerose, og om det virkelig skal tage så længe? Måske jeg bare er utålmodig, men det fylder ekstrem meget i vores hverdag, og vi har 2 små børn på 2½ og 4, så vi trænger som familie bare til at få lidt vished over situationen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang