Gå til hovedindhold

Ledsagelse til behandling

Spørgsmål

Jeg får § 85 hjemmevejledning, og er i den forbindelse bevilget støtte til læge samtaler og behandlinger. Min kommune har netop vedtaget at hjemmevejlederen ikke må være chauffør for borgeren mere, uanset om det er i borgers bil, egen eller i kommunens bil. Dette betyder i praksis, at borgeren selv skal sørge for at komme fra hjem til fx sygehus, og samtidig skal hjemmevejlederen på egen hånd komme til sygehuset. Hvem betaler for hjemmevejlederens transport?

Dette giver i vores familie nogle udfordringer. I praksis vil min familie skulle køre mig og deltage i fx lægesamtale i fremtiden, og hjemmevejledningen vil på det punkt ikke være den hjælp og støtte, som jeg har behov for. Patientkørsel er ikke aktuelt, fordi jeg grundet mine kognitive skader og udtrætning ikke vil være i stand til selv at gennemføre samtalen efter flere timers kørsel. Hjemmevejlederen er bisidder. Da min familie er på arbejdsmarkedet og generelt bruger mange feriedage på at følge mig. Så snakkede vi om, at taxakørsel måske vil være den eneste mulighed, der vil fungere for at komme til behandling. Der er både 20, 30 og 40 km til de sygehuse, hvor jeg får behandling. Vi vil ikke have råd til taxa. Jeg er ikke medlem af Falck. Jeg er ikke berettiget til BPA. Jeg får medudgiftsydelse. Jeg har ledsager. Kender du til muligheder, der kan hjælpe os?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang