Gå til hovedindhold

Livsforsikring

Spørgsmål

Jeg har lige købt hus med min kæreste. I den forbindelse bliver man bedt om at oprette en livsforsikring, for at vi kan sikre banken og hinanden. Jeg er blevet afvist af flere forskellige udbydere - de vil simpelthen ikke forsikre mig, fordi jeg har sclerose. Kan det virkelig passe? Det er jo ikke en dødelig sygdom. Jeg fik diagnosen i maj. Har I nogen gode råd til, hvad jeg kan gøre? Kender til et forsikringsselskab som vil tage folk med sclerose? Og er det ikke lidt diskrimination?

Svar

Jeg kender desværre ikke til et forsikringsselskab, der vil tage folk med sclerose på en livsforsikring. Jeg tror på sigt, at måden hvor på du kan blive dækket ved dødsfald er via en firmapension i en virksomhed, da de helbredsoplysninger man her skal udfylde ikke undtager sclerose, men om banken vil acceptere dette, ved jeg ikke.

Jeg håber at det kan lykkes at låne penge uden dækningen med baggrund i årsagerne hertil.

Hvad angår diskrimination er det jo en risikovurdering fra pensionsselskabernes side, af hvem de vil tilbyde forsikring. På samme måde vil mange andre lidelser have samme udfald, altså afslag på at tegne livsforsikring.