Gå til hovedindhold

Livslang behandling med hydrocortison

Spørgsmål
Jeg fik konstateret MS for ca. to måneder siden og er nu i behandling med Copaxone.

Ved MR-scanningen fandt man, udover forandringer i hjernen, også et makro adenom i hypofysen. Resultatet på en ACTH-test viser nu, at jeg tilsyneladende ikke producerer nok cortisol igennem binyrerne og man vil derfor give mig hydrocortisontabletter på 5 mg.

Det skal siges, at ACTH-testen blev taget ca. en måned efter ophør af en prednisolonkur, som jeg fik omkring tidspunktet for min MS-diagnose. Derfor kan det lave cortisol tal måske hænge sammen med dette, og en ny ACTH-test skal laves om ca. 2 måneder.

Mit spørgsmål er: Hvis det viser sig, at jeg udover sclerose, også lider af binyreinsufficiens og derfor skal have livslang behandling med hydrocortisol, hvordan vil det så påvirke min sclerose?

Jeg har svært ved at gennemskue om sclerosen vil blive forværret på grund af behandlingen med hydrocortisol, da dette jo er det samme man giver ved akutte scleroseattakker.

Hvis jeg skal tage hydrocortisol resten af livet, vil det vel have en eller anden påvirkning af mit immunforsvar, som så igen påvirker min sclerose?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang