Gå til hovedindhold

Lokalbedøvelse hos tandlægen

Spørgsmål

Jeg har desværre fået et hul i min visdomstand. Sidste gang jeg fik lavet et hul (i en anden tand), gjorde det sindsyg ondt, så ondt at tandlægen var helt bedrøvet. Han måtte bore af flere omgange, for jeg kunne næsten ikke holde til det. Jeg havde en skærende smerte, bare han begyndte at bore en lille smule.

Jeg fik masse af bedøvelse, men jeg er åbenbart meget sart. Hvad gør jeg, for den smerte jeg havde sidst, overlever jeg ganske enkelt ikke en gang til? Jeg har ikke haft det sådan tidligere. Jeg er blevet mere sart/følsom de sidste par år.

Svar

Jeg kan godt forstå, at du er nervøs efter den sidste oplevelse hos din tandlæge.

Man lægger bedøvelsen, der hvor man mener nerven går. Det kan jo godt variere. Så i sjældne tilfælde må man supplere med ekstra bedøvelse. Man kan også supplere bedøvelsen, ved at lægge noget bedøvelse direkte omkring tanden. Så er man dækket godt ind.

Når man er nervøs, kan ens smertetærskel godt være lav. En time før du har tid hos tandlægen, er det en god ide at tage 2 panodil for at hæve smertetærsklen. Aftal evt. med din tandlæge, at du kommer 1/2 time før og får lagt bedøvelse. Det kan nemlig også godt være, at du er langsom om at reagere på bedøvelsen.

Så fortvivl ikke, det skal nok gå denne gang.