Gå til hovedindhold

Lønforhøjelse og nye helbreds krav

Spørgsmål

Da jeg har fået lønforhøjelse, har mit pensionsselskab bedt om nye helbredsoplysninger i forhold til diverse dækninger. De ved ikke, jeg har sclerose, og mit spørgsmål er så, om jeg er bedst stillet ved ikke at give dem oplysningerne, og derved blot blive på mit nuværende sikringsniveau, eller om jeg har pligt til at oplyse det, og om det evt. kan ligge mig til last senere, at jeg ikke har oplyst det.

Svar

Grunden til pensionsselskabet beder om helbredsoplysninger er, at deres risiko forøges, da dine dækninger forhøjes i forbindelse med lønforhøjelsen, idet en del af dækningerne er en procentdel af lønnen.

Det kan være "farligt", ikke at oplyse pensionsselskabet om din sygdom i den forbindelse, da du risikerer ikke at få glæde af de forhøjede dækninger, hvis du får et behov. Hvis ikke de ville tilbyde dækningsforhøjelsen, hvis de kendte til din sygdom, vil du på den måde betale for noget, du aldrig får glæde af.

De dækninger du allerede har forinden lønforhøjelsen, kan de umiddelbart ikke "løbe fra" selvom de får kendskab til din sygdom, da de givetvis er etableret før din sygdom eller på en lempelig helbredsblanket, hvor der ikke blev spurgt til sygdommen.