Gå til hovedindhold

Lumbalpunktur, rygvæskeprøve 2

Spørgsmål

På grund af en synsnervebetændelse samt føleforstyrrelser (en brændende fornemmelse under fodsåler og i håndflader), gennem en måneds tid, går jeg nu til udredning for mulig sklerose.

VEP-undersøgelser har påvist forsinkelser i mit højre øje. MR-skanningen har vist 4 pletter som kan være alderssvarende, men også en lidt større plet i et område, som kan have forbindelse til mine føleforstyrrelser. Speciallægen ønsker disse prøver suppleret med en lumbalpunktur, for at være 100% sikker. Man vil desuden lave en ny MR-skanning om 3 måneder.

Jeg er frygtelig bange, nærmest angst, for en sådan lumbalpunktur.

Derfor spørger jeg: Mener du, at lumbalpunkturen er nødvendig, på baggruund af ovenstående andre resultater, eller kan det tænkes at den skal bruges i mere forskningsmæssige undersøgelser?

På nettet kan jeg se at man, blandt andet i USA og England, ikke gør det store med hensyn til lumbalpunktur, set i forhold til Danmark. I disse andre lande forholder man sig mest til MR-skanning og symptomer.

Derfor spekulerer jeg meget på, hvorvidt en sådan nu også er nødvendig?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang