Gå til hovedindhold

At mærke sclerosen

Spørgsmål

Er inde i en periode nu her, hvor mit selvværd kunne ligge på bunden af en fryser. I takt med at årene er gået, siden jeg fik konstateret sygdommen (forår -07), føler jeg mig mindre og mindre værd i forhold til "jer andre", der er sunde og raske nok, og kan gøre hvad I vil. Jeg har fået begrænsninger, der nogle gange gør mig meget rådvild og frustreret, for jeg kender ikke rigtig mig selv mere eller hvad jeg kan.

Kan forstå, af gode grunde ikke noget jeg selv har lagt så meget mærke til, men jeg er begyndt at få lidt kognitive problemer, mest hukommelsen der glemmer et og andet. Frygteligt at have dette usynlige handicap, der får en til at fremstå som værende dum! Sygdommen er heldigvis i en mild form, den trælse træthed, mine ben kan blive meget tunge i løbet af dagen, og forvirring, hvis der sker for meget omkring mig. Så jeg burde jo være glad for ikke at være værre ramt, men føler jeg skal have noget ny struktur på hverdagen/mig selv, da mit liv lige nu kører afsted og jeg er "bare med".

Har gennem årene fået to dejlige børn, visiteret til fleksjob, været ledig. Har lige været i praktik i 3 mdr. i 20 t/ugen i en børnehave, noget helt andet end jeg selv ville have valgt, men dog en mulighed for at "komme videre". Chefen derude ville ikke, at jeg fortsatte, da hun kunne se det sled for meget på mig. Og ja,- det gjorde det. Var rigtigt nok at stoppe igen, føler mig bare vraget nu.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang