Gå til hovedindhold

Mange infektioner på Tecfidera og § 56

Spørgsmål

Min mand har haft sclerose siden 2012, først været i behandling med Copaxone, og er nu skiftet over til Tecfidera. Vi har to små børn (1 og 3 år), og de er jo nogle små sygdomsbomber, der slæber en del med hjem fra vuggestue og børnehave. Vi bliver selvfølgelig ofte smittede med det ene og det andet, og vi oplever, at jeg relativt hurtigt kommer ovenpå igen, men at min mand ofte er småsyg rigtig længe, og oftere end før raver lidt mere krasse ting til sig. Lungebetændelse, svær øjenbetændelse over flere uger, trods behandling, halsbetændelser etc.

1) Har det sammenhæng med behandlingen, altså nedsat immunforsvar?
2) Ville man kunne søge om paragraf 56, altså refusion til arbejdsgiver ved første sygedag?

Da det jo ikke er attakker, men evt. kan ses i sammenhæng med sclerosen? Min mand er ikke meget for at give sclerosen skylden for noget, men jeg kan mærke han bliver presset af at føle, han skal komme på arbejde, når han igen igen er syg med halsbetændelse eller lignende. Hans arbejdsgiver er egentlig fin nok, men jeg tænker, at en sådan paragraf løsning måske dels ville skabe en større forståelse fra arbejdsgiverens side, dels give min mand den tiltrængte ro, han har brug for, når han rent faktisk er syg og bør blive under dynen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang