Gå til hovedindhold

Manglende iværksættelse af rettidig undersøgelse

Spørgsmål

Jeg fik konstateret Attakvis sclerose i 2019. Det kunne dog ses på ar på hjernen, at jeg har haft forskellige attaks igennem årene. Jeg har flere gange været i kontakt med min egen læge, angående det som godt kan ses som attaks i bagspejlet.

I 2014, var jeg fx forbi en læge, hvor der var mistanke om, at det kunne være fibromyalgi, og blev i den forbindelse CT scannet, hvor de ikke kunne finde noget, som kunne forklare mine symptomer. Efterfølgende henviste min egen læge mig ikke videre i systemet, men lod det hele bare falme lidt ud, selv om jeg stadigvæk led af træthed og smerter i min krop. Efter 2014 har jeg været forbi med flere underlige skavanker, som altid blev diagnoseret som en nerve i klemme, og jeg har i den forbindelse brugt en formue på fysioterapi til at løsne alle de klemte nerver igennem årene.

Da mit store attak startede med et brag af spasmer og andre sjove skavanker i november 2018, blev jeg igen henvist til fysioterapi, hvor den stakkels fysioterapeut rystede på hovedet, og anbefalede mig at skifte læge. I januar endte jeg så med at tage ind på akutmodtagelsen, hvor den læge som så mig der, skrev til min egen læge og bad om, at jeg blev henvist akut til neurolog. Jeg var efterfølgende inde hos hende, hvor hun rullede med øjnene over alt det stress over ingenting, før hun gav mig helt basic henvisning uden at nævne, at det var akut.

Det var igennem min egen ihærdighed og store anstrengelser, at jeg kom ind til hurtig behandling og fik diagnosen i februar. Det var aldrig med min egen læges gode vilje, og hun er i den grad skiftet ud i dag. Fra november til februar, mistede jeg kraften i min højre hånd, hvor jeg har svært med at bruge den i dag, og jeg har fået en dropfod, så jeg har svært ved at bevæge mig rundt. Det hele kunne godt have gået anderledes, hvis min læge havde hørt på mig, og henvist mig videre i systemet tidligere i mit forløb.

Så mit spørgsmål er, hvad kan jeg gøre ved det, kan jeg få mit forsikringsselskab til at køre en sag mod hende, eller kan jeg gøre det selv. Hvad er egen læges ansvar i forhold til fejlbehandling, og hvem skal bære ansvaret for, at jeg har en krop som bærer på skader som kunne være undgået, hvis jeg var kommet videre i systemet tidligere? Er det nogen som bærer ansvar for det, eller skal jeg bare leve med det og komme videre?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang