Gå til hovedindhold

Manglende kontrol over følelsesudbrud

Spørgsmål

Jeg har haft sklerose i rigtig mange år og får dagligt medicin for det. Da jeg i forbindelse med tidligere attakker også har fået svært ved at styre mine impulser både gråd, glæde og vrede - når jeg har det skidt - får jeg også 10 mg Cipramil dagligt, som generelt lægger en god dæmper på mine impulser, så jeg næsten kan kontrollere dem.

Efter omgangssyge for en måned siden, har jeg ikke så let ved at styre mine impulser mere, og jeg oplever at når jeg er træt har symptomer, og kan "tænde af" på mit barn på 2 år, når hun vil noget andet, end det jeg beder hende om. Normalt når jeg har det fint, kan jeg sagtens snakke med hende om det, finde på løsninger og hjælpe hende videre på gode måder, men nu oplever jeg, at jeg nogle gange tænder af på hende i stedet for.

Det der sker er, at jeg først kan høre det begynder at suse for mine ører, og så bliver mit blik ligesom sløret, og det er som om jeg mister kontrollen, hvorefter jeg hvæser af hende og sender hende ind på værelset. Når hun er ude af syne, og hendes utilfredse lyde bliver dæmpet, skynder jeg mig selvfølgelig at overveje, hvordan jeg hurtigst muligt kan få situationen på ret køl igen, og få hjulpet hende videre på en god måde, men jeg kan først rigtig tænke klart igen, når det ikke mere suser for mine ører og mit syn og balance igen er ok.

Jeg kan jo ikke rigtig lade være med at få dårlig samvittighed, når jeg oplever at det er svært for mig at kontrollere mig selv, og vil derfor gerne høre om du kan fortælle mig, hvad det er der sker, men vigtigst af alt om du har nogle råd til, hvordan jeg kan stoppe mig selv inden jeg skælder hende unødvendigt ud og sender hende væk, så jeg kan samle mig, samt om du har nogle råd til, hvordan jeg sikre mig at hun bliver så lidt påvirket som muligt af mit dilemma med at styre mine impulser - altså om der er en måde at håndtere det på, når det er sket, som er bedre end andre - noget jeg kan sige, gøre over for hende, så hun er tryg ved mig, og at jeg nok skal være der for hende.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang