Gå til hovedindhold

Manglende lyst, hvad kan man gøre

Spørgsmål

Jeg er gift med en kvinde, der fik diagnosen sclerose for et år siden. Det viser sig, at hun nok har været ramt i meget mild grad i de sidste 18 år. I alle disse år har hendes lyst til sex været meget begrænset, og det har for mig været en stor belastning, som jeg dog har valgt at leve med, da jeg holder meget af hende.

I det seneste år har hun fuldstændig mistet lysten, og jeg har flere gange forsøgt at tale med hende om det, men det fører ikke til noget. Hun siger, at det er helt normalt, at man i ægteskaber ikke har noget samliv. Jeg har enkelte gange, gennem årene, forsøgt at overtale hende til, at vi sammen skulle søge hjælp, men det tør hun ikke, siger hun.


Ved vores seneste samtale spurgte jeg hende, om hun havde tænkt på, at jeg måske led under tingenes tilstand. Det havde hun ikke - hun troede, at alt var normalt.

Hun er en dejlig partner og en fantastisk god mor til to store børn, men nu er jeg ved at give op, ved udsigten til, at det aldrig forandrer sig. Jeg overvejer at forlade hende, men gør det nok ikke, fordi jeg alligevel holder af hende, og fordi hun er syg og har behov for min hjælp. Endnu er jeg ikke gået til andre kvinder, men jeg kan mærke, at fristelsen bliver stadigt større.

Efterhånden ved jeg ikke mine levende råd.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang