Gå til hovedindhold

Manglende orgasme

Spørgsmål

jeg har nu haft sclerose i ca. et års tid. Det er nu gået op for mig at sclerosen også kan fysisk ramme éns sexuelle evner, hvilket bl.a. gør mig meget bange, vred, ked af det og bekymret.

Jeg havde haft sex (bare med mig selv) og oplevede i den forbindelse noget der ikke havde været der før: nemlig en nedsat evne til at føle lyst, ophidselse og til at få orgasme - det var som om klitoris ikke "virkede", hvilket selvsagt var meget ubehageligt.

Jeg ringede til Rigshospitalet og de sagde det godt kunne være sclerosen. Neurologen sagde at det helst skulle gå i sig selv igen efter 14 dage. Jeg ved godt at der er 100 andre ting der kan spille ind på sexualiteten men dette opleves som noget fysisk. Jeg blev virkelig forskrækket for jeg troede ikke sclerosen kunne påvirke sexualiteten på en sådan måde.


Hvis det er sclerosen der denne gang er på spil igen, hvordan tackler man det så? Skal man holde sig i ro i de 14 dage, eller? Jeg vil gerne vide hvordan det forholder sig på dette område (det har ikke været nok for mig at læse pjecen på hjemmesiden). Jeg har derfor disse spørgsmål:

Hvor ofte sker det at sclerosepatienter rammes på dette område? Hvad kan der ske fysisk? Hvordan ser min fremtid ud på dette område (bedst set såvel som værst set). Hvad kan man gøre hvis disse evner nedsættes, og hvad er det typiske forløb hos sclerosepatienter på dette område?


Jeg bliver bare så vred! Det er en så smuk og livsbekræftende energi, og hader at sygdommen og frygten flytter ind der også. Jeg har ikke en kæreste lige nu og bliver nu endnu mere bange for om det skal lykkedes mig at finde en. Hvad er din erfaring med dette og med om sclerosepatienter får kærester?

Hvordan påvirker det i øvrigt sexualiteten at have fået sclerose? Kan medicinen påvirke dette område også? (Jeg får Avonex).

Ved slet ikke hvad jeg skal gøre med alle disse fortvivlende tanker. Hvor alvorligt vil du mene at jeg skal tage det? Tanken om at miste evner på dette område gør mig rædselslagen!


Går for tiden hos en psykolog og er meget glad for det, men det er desværre sidste gang næste gang - 5 gange hos psykologen er alt for lidt.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang